Aké by to boli Vianoce bez sladkostí? U nás sa teda toho nezvykne piecť nejako prehnane veľa, no máme pár obľúbencov, ktorí jednoducho nemôžu chýbať. Jedným z nich je aj tento skvelý zákusok, na ktorý som sa rozhodla odporučiť recept aj vám. Sú to Nanukové rezy a je to ozajstná lahoda. Takže ak si lámete hlavu čo by ste ešte tento rok napiekli, určite ich vyskúšajte.
Cesto
4 vajcia
8 lyžíc uvarenej studenej čiernej kávy
300 g práškového cukru
200 g polohrubej múky
100 g pomletých vlašských orechov
1 prášok do pečiva
Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Postupne pridávame 5 lyžíc kávy, potom orechy a zvyšné 3 lyžice kávy. Múku zmiešame s práškom do pečiva a tiež pridáme do zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Dohladka vymiešané cesto rozotrieme na plech vyložený papierom papierom na pečenie, ktorý netreba mastiť ani vysypať múkou a pečieme na 160°C zhruba 15 - 20 minút. Prvých zhruba 5- 10 minút ale neotvárame rúru, aby cesto nekleslo.
Plnka
0,25 l mlieka
3 lyžice krémového prášku Zlatý klas
1 vanilkový cukor
250 g masla
200 g práškového cukru
Mlieko uvaríme so Zlatým klasom na hustú kašu. Vymiešame maslo s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme do vychladnutého Zlatého klasu. Všetko dobre vymiešame a nanesieme na vychladnuté cesto.
2. plnka
3 bielka
20 kryštálového cukru
Zmiešame bielka s cukrom a šľaháme nad parou, až kým nám nevznikne poriadne hustý sneh. Zmes musíme poriadne prehriať, až uvariť, aby bol sneh tuhý a pekne držal. Potom ho nanesieme na koláč. Na záver môžeme buď poliať čokoládou alebo my zvykneme čokoládu na vrch len nastrúhať, vtedy je zákusok taký ľahší.
Čo dobrého pečiete na Vianoce vy?
PHOTOS BY: NITA