Zuppa di zucca

Keď sme boli na dovolenke na Sicílii, v rámci jednej večere som si dala úžasnú tekvicovú polievku. Musela som precestovať takmer 2000 km, aby som ochutnala tekvice, no vyplatilo sa. Mamina si zvykne variť tekvicovú polievku aj doma, no mliekovú nakyslo. To by do mňa nikto nedostal. Avšak taliansky tekvicový krém som túžila ochutnať už dávno. Nechcela som to ale riskovať niekde u nás v reštaurácii. Keď sa mi teda naskytla táto príležitosť priamo v Taliansku, neváhala som ani chvíľu. Je pravda, že nie som príliš polievková, no mám pár svojich obľúbených a v Taliansku sa zoznam ešte trošku rozšíril. Po dvoch rokoch som sa rozhodla, že tekvicovú krémovú vyskúšam aj doma. A podarila sa mi. Zjedli sme ju na jedno posedenie 🙂 Dajte mi vedieť či vám chutila. Dobrú chuť!


 
Čo potrebujeme:

500g očistenej oranžovej tekvice ( ja som použila Hokajdo)
500ml zeleninového bujónu
1/2 cibule
150g bieleho plnotučného jogurtu 
 
mletý muškátový orech 
 extra panenský olivový olej 
 soľ a čierne korenie
slanina
 
Postup:
 
1. Na olivovom oleju opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a krátko premiešame.
 
2. Medzitým si uvaríme zeleninový bujón. Zalejeme ním tekvicu a privedieme do varu. Varíme približne 15 – 20 minúť, kým tekvica poriadne nezmäkne.
 
3. Celú zmes poriadne rozmixujeme na jemný krém. Pridáme biely jogurt a za stáleho miešania varíme na miernom ohni 2 minúty. Na koniec krém dochutíme podľa vlastnej chuti soľou, korením a štipkou muškátového orecha. 
 
4. Podávame ozdobené plátkom opečenej slaniny.


Foto: Nita

4 thoughts on “Zuppa di zucca

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *